LHB-Liitto & “oikeamielinen homofobia”

Suomeen perustettiin 14. toukokuuta uusi ryhmä homoille, lesboille ja biseksuaaleille. Toisin kuin esimerkiksi SETA, LHB-liitto puhuu hyvin selkeästi seksuaalisen suuntautumisen ja biologian yhteydestä. ”Meille seksuaalisen suuntautumisen määrittelyssä on olennaista, että biologisen sukupuolen käsitettä ei korvata sukupuoli-identiteetillä ja että sukupuolen myönnetään olevan muuttumaton ja kaksijakoinen,” he kirjoittavat sivuillaan. On perin outoa, että vuonna 2021 tämä pitää aivan ääneen sanoa, mutta tähän on joka tapauksessa tultu.

Liitto esittelee kotisivullaan näkemyksiään esimerkiksi juridisen sukupuolen muuttamiseen sekä lasten & nuorten sukupuolidysforiaan liittyen. Teksti on asiallista ja näkökantojen tueksi on myös linkattu erilaisia tutkimuksia. Ketään ei solvata eikä kenenkään ihmisoikeuksia olla millään lailla kieltämässä tai vähättelemässä. Toki tässä ei tarvitse minua uskoa – kukin voi käydä itse lukaisemassa, minkälaisia mielipiteitä Liitolla on, ja vetää sitten omat johtopäätöksensä heidän motiiveistaan.

Niin sanottuna genderkriittisenä naisena olen toki alun alkaenkin kaikesta heidän kanssaan samaa mieltä, joten minulla voidaan todeta olevan nk. ”positiivinen ennakkoasenne” heitä kohtaan. Vaikka osasin odottaa, että em. kaltainen ryhmä tulisi saamaan osakseen häiriköintiä ja halventamista, olin siitäkin huolimatta järkyttynyt ryöpytyksen määrästä ja kommenttien ilkeämielisyydestä. Ja mikä olikaan suurin syy tähän mustamaalaamiseen ja haukkumiseen? Genderideologiaan kriittisesti suhtautuminen ja keskittyminen vain seksuaalivähemmistöjen asioiden ajamiseen.

Näen aiheelliseksi erikseen alleviivata sitä, että transseksuaalisuus ei ole seksuaalinen suuntaus, eli sen jättäminen pois seksuaalivähemmistöjen omasta ryhmästä ei ole syrjintää. Tämän lisäksi transihmisillä on Suomessakin omia etujärjestöjään, jotka ajavat 99% transasiaa – ja se heille tietenkin suotakoon.
Kullakin on oikeus järjestäytyä.

Paitsi ilmeisesti lesboilla, homoilla ja biseksuaaleilla, jotka eivät usko sukupuolen moninaisuuteen saati siihen, että heidän seksuaalinen suuntautumisensa liittyisi kenenkään sisäiseen, subjektiiviseen (joskus myös alati muuttuvaan) ”sukupuoli-identiteettiin.” Katsotaanpa, kuinka kannustavasti ja ystävällismielisesti LHB-Liitto otettiin vastaan.

(Ironista tässä on toki sekin, että tätä mollaamista ja parjaamista harrastettiin hyvin innokkaasti vain pari päivää ennen kansainvälistä Homofobian vastaista päivää, jota vietettiin siis 17. toukokuuta).

Aloitetaan!


Profiilissaan Nitin kertoo, että hän “flirttailee” ihmisoikeuksien kanssa. Toden totta. Hän ei ole järin ihastunut ihmisoikeuksiin, vaan vinkkailee niille näemmä silmää vain silloin, kun voi kokea saavansa tästä hekumallisia wokepisteitä.

Nitin jatkaa:Isoja sanoja. Kielletään olemassaolo; sorretaan ja vihataan. On hengenvaarallista toimintaa järjestäytyä ajamaan vain homo- ja biseksuaalien asiaa. Emme tosin koskaan saa selville, millä tavalla tämä oletettu hengenvaarallisuus ilmenee, mutta ei sillä väliä. Tärkeintä on ilmeisesti kiihottaa ihmisiä täysin harmitonta, hyvin pientä ryhmää vastaan. (Kysyin Nitiniltä Twitterissä, miksi LHB-Liitto on ihmisoikeuksien vastainen, mutta hän ei koskaan vastannut.)

Muut lähtivät pian mukaan mustamaalaukseen ja herjaamiseen.(Huomatkaa retweettaajat: Panda Eriksson on Vihreiden kuntavaaliehdokkaana Turussa ja Riikka Pöntinen Feministisen puolueen ehdokkaana Tampereella. Myös Naisasialiitto Unionin varapuheenjohtaja Elina Nikulainen avasi aiheesta sanaisen arkkunsa, mutta poisti sittemmin tuomitsevan viestinsä vedoten “toiseuttavaan kieleen.”)

Summa summarum: älkää seuratko, älkää jakako, älkää lukeko. Aivan kuin olisin puhunut tällaisesta retoriikasta aiemminkin.

Hyveellisyyspisteitä keräiltiin ahkerasti. Alla olevan kuvakaappauksen Ari-Pekka on Piraattipuolueen Vaasan vaalipiirin puheenjohtaja. Ilmeisesti hänenkin sisäinen homo- ja lesbovastaisuutensa on nyt perin oikeellista ja suorastaan hyvätapaista. Yksi järjen äänikin mahtui sekaan, tosin se hautautui nopeasti vihaviestien joukkoon. Kiralle sanoisin yksinkertaisesti, että samat sanat (joskin hieman eri syystä).


Tässä pari muutakin tsemppausviestiä Liiton Twitter-tililtä:Myös Punk in Finland -sivulla keskusteltiin LHB-Liitosta kaunein sanankääntein:

Instagram-tilillään LHB-Liitto sai mm. seuraavanlaisia kannustusviestejä:Näitä oli tusinatolkulla. Mikäli haluatte käydä itse katsomassa, niin voitte vierailla LHB-Liiton Instagram-sivulla. Uusimmista julkaisuista on jostain syystä otettu kommentointi pois päältä. Ken tietää, miksi.

Muistellaanpa tässä vaiheessa hieman sitä, miten Trans Ry:n puheenjohtaja Panda Eriksson on puhunut seksuaalisesta suuntautumisesta. Nämä viestit ovat viime vuoden kesäkuulta.
Toisin sanoen: jos olet lesbo, sinua voivat kiinnostaa myös penikset. Näin on Panda meille kertonut, ja sitä on uskominen, sillä Panda on kokemusasiantuntija.
Omiin korviini em. retoriikka kalskahtaa homojen ja lesbojen eheyttämiseltä. Lisäksi Eriksson käyttää homoseksuaaleista jokseenkin rumia termejä, kuten “genitaalifetisisti” ja “vulvafanaatikko.” Eli jos toimit oman suuntautumisesi mukaisesti, se on melkein OK, mutta silti pohjimmiltaan kuitenkin transfobiaa ja syrjintää. Kaikkien kehojen tulee käydä; se on vain omasta päätöksestä kiinni. Kuinka… avomielistä.

Kaiken tämän jälkeenkin Panda Erikssonin luotsaama Trans Ry julkaisi pari päivää sitten Twitter-sivullaan seuraavan kannanoton, jonka puheenjohtaja itsekin toki retweettasi:


Viestintä on Trans Ry:n puheenjohtajalta hieman paradoksaalista. Ei anneta tilaa vihalle tai syrjinnälle, mutta kerrotaan lesboille, kuinka heidän seksuaalinen suuntautumisensa on fetisismiin verrattavissa olevaa “vulvafanatismia” – lisäksi kompataan Twitter-viestejä, joissa lesbojen, homojen ja biseksuaalien omaa ryhmää kutsutaan täysin perusteettomasti ihmisoikeuksien vastaiseksi. Kuka vihaakaan ja ketä?

Myös nainen, joka jokseenkin pompöösisti kutsuu itseään myös sanalla “The Feminist,” oli twiitannut seuraavaa:


Feminismistä Tiinalla vaikuttaisi olevan jokseenkin mielenkiintoinen näkemys, mutta ns. DARVO-taktiikan hän on omaksunut tehokkaasti. DARVO on lyhenne sanoista Deny, Attack, Reverse Victim and Offender, ja suomeksi tämä kääntyisi karkeasti “kiellä, hyökkää, ja käännä uhri syylliseksi.” On typerryttävää (joskaan ei yllättävää) nähdä täysin kultille sokaistuneen ihmisen syyttävän arkisia homo- ja biseksuaaleja vihanlietsonnasta, “ideologisesta ajattelusta” ja lääketieteellisten faktojen kieltämisestä.

Aivan ensimmäiseksi julkaisemani kuvan Nitin Sood oli myös jakanut tämän empaattisen viestin, jossa toivotaan, että ihmisille koituisi seurauksia transfobiasta. (Muistakaa, että “transfobiaa” on tätä nykyä jopa sen tosiseikan tiedostaminen, että naisilla ei ole peniksiä, ja lesbot eivät peniksistä viehäty.) Emme saa selville, minkälaisista seurauksista on tarkalleen ottaen kyse, enkä väitä että Utu-Taival kehottaisi tässä väkivaltaan – viesti kuulostaa siitäkin huolimatta hennosti verhotulta uhkailulta:Viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä – viesti, joka oli ilmeisesti tarkoitettu vähättelyksi ja panetteluksi (pun intended), mutta osui aikalailla napakymppiin.Toden totta, “keskenään nussimista” tässä homot, lesbot ja biseksuaalit kaipaavatkin, eivätkä mitään 2021-vuoden dystooppista eheyttämistä, jossa lesbot pitävät peniksistä ja homoille täytyy kelvata vagina.

Vihaviestejä, haukkumista, parjaamista, alatyylistä nimittelyä, uhkailua ja mustamaalaamista löytyy aiheen tiimoilta runsaasti kaikenlaisilta somealustoilta. Suosittelisin ihmisiä miettimään aivan tosissaan sitä, ketkä tässä lopulta ovat vihamielisiä, regressiivisiä, ideologialle sokaistuneita fanaatikkoja.


***
Loppukommenttina: kaikki kuvakaappaukset ovat julkisilta tileiltä otettuja, en siis näe asiakseni piilottaa kenenkään nimiä saati nimimerkkejä. Jos joku on niin rohkea, että kokee oikeudekseen solvata ja loukata LHB-ihmisiä tällä tavoin, niin minä en rupea nimiä sensuroimaan. Jatkossa toki em. henkilöt (sekä ne sadat muutkin, jotka tähän kiusaamiskampanjaan suu vahdoten ottivat osaa) voisivat itse sensuroida omia homovihamielisiä ulostulojaan, ja käydä vaikkapa huutamassa tyynyyn sen sijaan, että viitsisivät lähettää kaiken kansan nähtäville tällaista sontaa.

9 thoughts on “LHB-Liitto & “oikeamielinen homofobia”

 1. “Haluaa hävittää” jne. hyperbolaista uhriretoriikkaa. Mitä sanottavaa sulla siitä? Tai jollain ihmismielen ammattilaisella?

  Like

 2. Miksi ei tuo uusi porukka ole reippaasti nimeltään vaikka Genderkriittinen liitto? En huomannut heidän sivuillaan tai somessa mitään LHB-asiaa, joka ei liittyisi transasioiden vastustamiseen. On ymmärrettävää että LHB-nimivalinta herättää silloin ärtymystä niissäkin LHB-ihmisissä, joita transasia ei muuten kiinnosta suuntaan eikä toiseen.

  Like

  1. En ole LHB-Liiton edustaja, joten minulla ei ole valtuuksia ottaa tähän kantaa sen enempää. Vastaisuudessa voit kohdistaa tämänkaltaiset kysymykset suoraan sille taholle, jonka haluat sinulle vastaavan. 🙂

   Like

  2. En ole ryhmän edustaja, mutta tiedän aihepiiriä seuranneena homomiehenä, että LGB/LHT viittaa nimenomaan gender-kriittisyyteen, koska siinä on erotettu nk. sukupuolivähemmistöt seksuaalivähemmistöistä. Sillä halutaan ilmaista, että nämä ovat kaksi hyvin erilaista asiaa ja että homoilla ja lesboilla ja biseksuaaleilla on oikeus järjestäytyä keskenään tai vaikka erikseen niin kuin parhaaksi näkevät ja ilman genderiläisten väliintuloa. Mielestäni ryhmän nimi on aivan osuva ja antaa juuri sen viestin, joka halutaan antaa: olemme homo- ja biseksuaaleja ja meillä on oikeus järjestäytyä samaan biologiseen sukupuoleen suuntautuneina ihmisinä ilman, että sukupuoli-ideologiaan uskovat ovat määräämässä, miten saamme elää ja olla.

   Viesti näkyy myös menevän maaliin, joka kerta, koska joka kerta kun joku sanoo vaikka vain ohimennen “LGB”, niin valtava porukka aktivisteja ja hyveviestittäjiä on välittömästi kiekumassa ympäri somea, että se on “väkivaltaa” ja “vahingoittamista”. Mielestäni brittiläisen LGB Alliancen perustajiin kuuluva lesbonainen sanoi todella osuvasti LGBTQJNE-liikkeestä, että se muistuttaa väkivaltaista parisuhdetta, jossa väkivaltaa tekevä kumppani haluaa kaltoinkohdella toista, mutta on samalla myös riippuvainen hänestä ja pyrkii kaikin keinoin sitomaan hänet itseensä. Samat tyypit, jotka postailevat somessa, että “oli virhe antaa cissufägeille alunperinkään mitään oikeuksia”, ne samat tyypit alkavat kiekua olevansa uhreja joka kerta, kun saamme tarpeeksemme ja toteamme, että okei, heippa, me vaihdetaan maisemaa.

   Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s